Huizen en Geertruidenberg van 28 juli t/m 1 augustus 2020

We gaan op dinsdag 28 juli naar Huizen, camperplaats 6693. We kennen deze leuke plek aan het Gooimeer. Het is maar 52 km. We zijn er al voor de middag. Toch hebben we het laatste plekje.

 

Er is veel veranderd. De CP wordt nu beheerd door de havenmeester. Er wordt gehandhaafd. Niet meer dan acht campers en maximaal twee nachten. Het zal een oorzaak hebben. Jammer.

 

Piet haalt de fietsen uit de garage. Ik maak de camper binnen in orde. Vanmiddag fietsen we een rondje Huizen. We ontdekken een Action en een gezellig plein met terrasjes. 

Woensdag 29 juli 2020:

Een zonnige dag. We fietsen een rondje van 40 km. Door de bossen en over de heide van Huizen naar Laren, Hilversum, Bussum en weer terug langs het Gooimeer naar Huizen.

 

We zien het Singer Museum in Laren. Entree is € 18,- per persoon. Een behoorlijk bedrag. We fietsen liever.

 

In Hilversum is weekmarkt. We parkeren de fietsen en gaan de gezellige, grote markt over. Bij een fietsenkraam kopen we een spiegel. Linksom achteruit kijken wordt er met de jaren niet soepeler op. We lunchen op een terras in de grote winkelstraat.

Donderdag 30 juli:

We verkassen naar Geertruidenberg. CP 20675 aan de jachthaven. We doen boodschappen in Raamsdonkveer en drinken wat op een terrasje in Geertruidenberg.

Vrijdag 31 juli:

Het wordt vandaag 33º. We gaan fietsen naar Drimmelen. Door het Brabantse vlakke land. Heel anders dan De vorige dagen in Huizen.

In de haven van Drimmelen ligt een kapitaal aan boten. Het is er erg druk. De rondvaarten door de Biesbosch vertrekken ook vanaf hier. We drinken koffie met een Brabants koffiebroodje.

We fietsen Drimmelen in en ontdekken op een pleintje een lief kerkje. Er zitten twee dames op een bankje in de schaduw voor de kerk. We mogen de kerk bekijken. 

Het blijkt de Ned. Hervormde Kerk te zijn.

In 1792 gesticht door Jonkvrouw van Doorn, vrouwe van Drimmelen (in een steen boven de ingang, met wapen, herdacht), ter vervanging van de kerk in Oud-Drimmelen. In 1965 is de kerk gerestaureerd.

Er wordt nu nog twee keer in de maand een kerkdienst gehouden.

 

We fietsen terug langs het kanaal en stoppen in Raamsdonkveer om te eten.

We zitten vandaag nog lang buiten. Het is erg warm.

We weten nu nog niet, dat we in augustus nog veel dagen van 35º en meer zullen krijgen.

 

Zaterdag 1 augustus:

Slecht geslapen. Het was warm en benauwd in de camper. We ruimen op en gaan naar huis.